Regulations for Organic Certification in the Preparation of Ready-to-Eat Meals by Prof. G. Egidi 🇮
Regulations for Organic Certification in the Preparation of Ready-to-Eat Meals
In the context of the certification of organic production, the preparation of ready-to-eat dishes remains excluded from the scope of EU Regulation 2018/848.
In the absence of a national standard, Kitchen Medicine Experience has created its own specifications to create a voluntary certification system that can satisfy the needs of that part of consumers who, even when dining out, prefer organic or cuisine aimed at the health of those affected from autoimmune or oncological diseases.
A private specification owned by Kitchen Medicine Experience for the organic certification of the catering business with the aim of standardizing the preparation of food, regarding the overall percentage of use of ingredients of organic origin.
The specification provides 4 levels of certification:
• Bio Kitchen Medicine Experience restaurant
• Kitchen Medicine Experience organic dish
• Kitchen Medicine Experience organic menu
• Chef “Kitchen Medicine Experience”
Kitchen Medicine Experience, through verification of compliance with its specifications, will be able to certify the dishes intended to be served in catering establishments with references to the organic production method and according to Prof-Egidi's food protocols. It is aimed at all operators in the catering sector who, starting from the use of raw materials certified according to Regulation 2018/848, prepare and serve dishes to the community.
The certified organization will be able to demonstrate, through certification from an independent third party, its commitment to using ingredients from certified organic farming for the preparation of its dishes.
Disciplinare per la Certificazione Biologica nella Preparazione di Piatti Pronti al Consumo
Nel contesto della certificazione delle produzioni biologiche, la preparazione di piatti pronti al consumo resta esclusa dal campo di applicazione del Regolamento UE 2018/848.
In mancanza di una norma nazionale, Kitchen Medicine Experience ha realizzato il proprio disciplinare per creare un sistema di certificazione volontaria che possa soddisfare le esigenze di quella parte di consumatori che anche
nel pasto fuori casa predilige il biologico o una cucina mirata alla salute da chi affetto da patologie autoimmuni o oncologiche.
Un disciplinare privato di proprietà di Kitchen Medicine Experience per la certificazione biologica dell’attività di ristorazione con l’obiettivo di standardizzare la preparazione degli alimenti, in merito alla percentuale complessiva di utilizzo di ingredienti di origine biologica.
Il disciplinare prevede 4 livelli di certificazione:
• Ristorante Bio Kitchen Medicine Experience
• Piatto bio Kitchen Medicine Experience
• Menu bio Kitchen Medicine Experience
• Chef “Kitchen Medicine Experience”
Kitchen Medicine Experience, attraverso la verifica di conformità al proprio Disciplinare potrà certificare i piatti, destinati ad essere somministrati negli esercizi di ristorazione con i riferimenti al metodo di produzione biologica e secondo i protocolli alimentari del Prof-Egidi. Si rivolge a tutti gli operatori del settore ristorazione che partendo dall’utilizzo di materie prime certificate secondo il Regolamento 2018/848 preparano e somministrano piatti alla collettività.
L’organizzazione certificata potrà dimostrare mediante una certificazione di una parte terza indipendente il proprio impegno nell’utilizzo di ingredienti da agricoltura biologica certificata per la preparazione dei propri piatti.
Reglamento para la Certificación Orgánica en la Preparación de Comidas Listas para el Consumo
En el contexto de la certificación de la producción ecológica, la preparación de platos listos para el consumo sigue excluida del ámbito de aplicación del Reglamento UE 2018/848.
A falta de una norma nacional, Kitchen Medicine Experience ha creado sus propias especificaciones para crear un sistema de certificación voluntario que pueda satisfacer las necesidades de aquella parte de consumidores que, incluso cuando salen a cenar, prefieren lo ecológico o una cocina orientada a la salud de los afectados. de enfermedades autoinmunes u oncológicas.
Un pliego de condiciones privado propiedad de Kitchen Medicine Experience para la certificación ecológica del negocio de restauración con el objetivo de estandarizar la preparación de los alimentos, en cuanto al porcentaje global de uso de ingredientes de origen ecológico.
La especificación proporciona 4 niveles de certificación:
• Restaurante Bio Kitchen Medicine Experience
• Plato orgánico Kitchen Medicine Experience
• Menú orgánico Kitchen Medicine Experience
• Chef “Experiencia de Medicina de Cocina”
Kitchen Medicine Experience, a través de la verificación del cumplimiento de sus especificaciones, podrá certificar los platos destinados a ser servidos en establecimientos de restauración con referencias al método de producción ecológica y según los protocolos alimentarios del Prof-Egidi. Está dirigido
Prof. GIANLUCA EGIDI
ODM International Elite Therapist Partner Plus & Blogger
n° reg. ODM 336/1342
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